Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy első körben pár szót szóljak magamról, az ART 'N KIDS HUNGARY megalapítójától.

Páricsiné Fehér Dóra vagyok, kétgyermekes édesanya és feleség, vállalkozó, társadalomkutató.
Hosszú utat jártam be idáig, élményekkel és tapasztalattal felvértezve érkeztem Közétek, hogy együtt színesebbé, boldogabbá és végső soron szabadabbá tegyünk gyermekeink életét!

„Az igazi művész újra és újra megteremti önmagát, miközben egyre magasabb szintre jut, és egyre megvilágosodottabbá válik. Meghaladja önmagát és összhangba kerül az Univerzummal, átgondol, megbékél, megszabadítja az elméjét, megvilágosodik, gyógyít és inspirál, magasabb szintre emelkedik, és minél magasabbra kerül, annál összeszedettebbnek kell lennie.” 

Módszertanok, irányok és elvek

Zászlómra egy egyszerűbb, tudatosabb, valóban szabad gyerekkort tűztem ki célul. Szeretném, ha a gyermekeim életében ők lennének a középpontban, ki tudnánk teljesedni, később pedig önmegvalósítani. Biztos sokan hallottatok már az együttérző nevelésről, mely az erőszakmentes komminikáció alapjaira épül. Én ezt az irány képviselem és igyekszem átadni, alkalmazni minden helyzetben és közegben.

 

A pedagógiám alapja a felszabadítás, más néven a kritikai pedagógia, melyet az utókor Paulo Freire brazil filozófus és pedagógustól kapott ajándékba. Célja, hogy miután realázáljuk valónkat és társadalmi helyzetünket, készek legyünk azt formálni, jobbá tenni. Ennek számos módszertana van, többek között a művészet alapú részvételi akciókutatás, amivel én foglalkozom és dolgozom. Eszköztáramba tartoznak a különféle képzőművészeti ágazatok, mint például festészet, médiaművészet, de említhetném a kreatív írást és a színházat is, melyekkel egy új valóságot tudunk termeteni, együtt. 

Ezúton szeretném megköszönni a Közélet Iskolájának és a képzést vezető két csodálatos embernek, Udvarhelyi Tesszának és Végh Panninak azt a tudás- és eszköztárat melyből építkezhettem és amit a jövőben általatok, mint szülők a gyermekeitek kezébe tudok adni.

Z. LeBeau

© 2019 by ART 'N KIDS HUNGARY. Proudly created with Wix.com

  • c-facebook